Kolestrol
kambing
Hampir tidak ada kewujudan protein di dalam daging
kambing. Protein dalam kambing wujud dalam bentuk kolestrol lembut yang boleh
mengurai kolestrol daripada sumber yang lain.
Penguraian
kolestrol kambing berlaku dengan amat pantas secara pemecahan berdua-dua. Bagi
mereka yang menghidap penyakit darah tinggi, pengambilan daging kambing akan
menyebabkan kolestol di dalam darah akan diuraikan. Ia akan mengakibatkan
isipadu darah dan seseorang akan mengalami kesakitan di bahagian kepala selama
beberapa jam. Setelah itu, paras kolestrol dalam darah Jatuh dengan mendadak.
Bagi mereka yang
mengalami penyakit atau simptom darah tinggi, pengambilan daging kambing akan
menyebabkan pembongkaran manakala bagi mereka yang sihat, pengambilan daging kambing
dapat mencegah daripada berlakunya risiko darah tinggi.
Maklumat lengkap
mengenai kambing sebagai terapi telah dilulis dalam post di blog ini bertajuk Therapy Kambing
Tiada ulasan:
Catat Ulasan