Khamis, 27 Disember 2012

KAMBING


 
Kolestrol kambing

Hampir tidak ada kewujudan protein di dalam daging kambing. Protein dalam kambing wujud dalam bentuk kolestrol lembut yang boleh mengurai kolestrol daripada sumber yang lain.

Penguraian kolestrol kambing berlaku dengan amat pantas secara pemecahan berdua-dua. Bagi mereka yang menghidap penyakit darah tinggi, pengambilan daging kambing akan menyebabkan kolestol di dalam darah akan diuraikan. Ia akan mengakibatkan isipadu darah dan seseorang akan mengalami kesakitan di bahagian kepala selama beberapa jam. Setelah itu, paras kolestrol dalam darah Jatuh dengan mendadak.

Bagi mereka yang mengalami penyakit atau simptom darah tinggi, pengambilan daging kambing akan menyebabkan pembongkaran manakala bagi mereka yang sihat, pengambilan daging kambing dapat mencegah daripada berlakunya risiko darah tinggi.

Maklumat lengkap mengenai kambing sebagai terapi telah dilulis dalam post di blog ini bertajuk Therapy Kambing

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan